- 250 grama margarina
- 200 grama prah šećera
- 1, 5 dl ulja
- 1 limun
- oko 400 grama brašna
- malo džema
- 1 šoljica šećera u prahu za posipanje
- Malo razmekšati margarin, pa dodati ulje i šećer u prahu, narendane kore od 1/2 limunai sok od 1/2 limuna. Sve lepo sjediniti dodati brašno i umesiti testo da bude mekano i da se ne lepi za prste
- Razviti testo debljine, koliko vi želite da vam budu keksići, ja sam pravila tanje. Sad modlama koje vi imate vadite keks.
- Redjajte u pleh i pecite na temperaturi od 200 stepeni 10-15 minuta, ostavite ih da budu beli.
- Možete ih služiti posute šećerom u prahu ili ih filovati po dva. Ja sam pola-pola. Dobro je kad imate neki džem kiselkastog ukusa. Ja sam filovala džemom od dinja i kiselih jabuka.
- Mogu dugo da se održe ako ih stavite u kutiju sa poklopcem, možete ih i zamrznuti. Vrlo malo im je potrebno da se
- razmrznu i da ih poslužite.
▼
Monday, 2 March 2015
Posni keksići sa limunom
ŠEŠIR POGAČA
ŠEŠIR POGAČA
- 2 dl mleka
- 1 dl vode
- 2 dl ulja
- 3 jajeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 parče kvasca
- 650 g brašna
- 1
U brašno umešati so, mleko 2 komada jaja i 1 belanac, vodu, ulje šećer i kvasac sjediniti. Tom smesom zamesiti glatko testo. Ako je potrebno brašno dodajte da vam se testo ne lepi za prste. Prekrijte testo folijom i ostavite da naraste na toplom. Premesite testo i podelite na četiri dela. Tri dela ista, jedan koji se koristi za sredinu pogače neka bude malo manji. Od tog manjeg dela odvojiti jednu trećinu, a od ostatka formirati loptu koju postavite na sredini pleha koji je podmazan.