Za ove ukusne, lepe baklavice, potrebno je
1/2 kg kora za baklave
200 grama oraha
100 grama suvog groždja
1/2 margarina
200 grama šećera
1 dl vode
za preliv
250 grama šećera
1,5 dl vode
1 limun-sok
za ukrašavanje
50 grama bele čokolade
50 grama crne čokolade
Pomešati orahe i suvo groždje, u jednoj posudi staviti šećer, dodati vodu, staviti na vatru i pustiti da provri, dodati margarin i sjediniti masu.
Uzeti jednu koru, preko nje premazati dve kašike mase sa šećerom i margarinom, preko posuti dve kašike fila od oraha i suvog groždja, preklopiti ivice kore kao na slici. Na preklopljeni deo kore, prema sebi, staviti što tanju oklagiju uvijati koru kao rolat.
kad uvijete celu koru lagano naborajte koru prema kraju gde ćete izvući oklagiju. Iuzvucite oklagiju, kora vam ostane u obliku federa
Ponavljajte postupak dok istrošite materijal. Kore redjajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike mase od šećera i margarina i time premažite kore pre pečenja. Pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni
Dok se baklavice peku, skuvajte sirup i ohladite, prelijte tople baklave.
Otopite čokoladu i ukrasite baklavice