Za ovu salatu koristila sam povrće iz svoje bašte, možete po želji i ukusu dodati ono što vi imate i volite
100 grama sveže špargle
1 manja šargarepa
200 grama, domaćeg suvog mesa
1 vezicu luka vlašca
vezicu rukole
vezicu matovilca
malo peršuna
2 dl kisele pavlake
1 kašiku maslinovog ulja
soli po ukusu
kašika lanenog semena
Velika je prednost i uživanje kada imate svoju baštu, iz nje koristite svoje povrće, ali i pripremate takodje u bašti.
Šparglu i šargarepu kratko probarite u vodi kojoj ste dodali malo soli.
Ocedite u rešetkastoj posudi šparglu i šargarepu, sačekajte da se prohladi, dodajte joj vlašac, rukolu, matovilac, peršun i suvo meso narezano na štapiće, dodajte malo soli, maslinovo ulje, zatim sve lagano promešajte
Zatim dodajte pavlaku, sve sjedinite i servirajte, pospite lanenim semenom ako želite