Kuvana pšenica u hlebu, probajte, prelepog je ukusa, verujte mi na reč
100 grama ječmenog brašna
100 grama pirinčanog brašna
150 grama heljdinog brašna
200 grama kuvane pšenice
300 grama običnog brašna tip 500
2 dl jogurta
1 jaje
1oo grama svinjske masti
1/2 kocke kvasca
3 dl mlake vode
1 kašičicu soli
Išla sam ovim redom
U posudu za mešenje prvo sam dodala ječmeno brašno
zatim pirinčano
HELJDINO
kuvanu pšenicu
jogurt, jaje , so i mast, sve dobro promešati kašikom
Dodati vodu u kojoj ste otopili kvasac, sve ponovo dobro promešati
Dodati obično brašno i zamesiti testo, koje se neće lepiti za prste. Ostaviti bar pola sata, prekriveno na toplom mestu da naraste. Zatim oblikovati pogaču po želji. ponovo, prekriti platnenom salvetom i ostaviti da naraste bar još 1/2 sata. zagrejati rernu na 220 stepeni i peći petnaestak minuta.Smanjiti temperaturu na 200 i peći još dvadesetak minuta
Kada hleb dobije lepu zlatnožutu boju, izneti iz rerne, prekriti i ostaviti da se malo prohladi
Hleb je jako ukusan, hranljiv i zdrav, odličan za probavu, topao hleb sa sirom, meni se mnogo dopada