Mlade kuvarice bi ovu baranicu nazvale projara, ja po nazivu od davnina. Pravila je moja baba i majka, ovo je recept moje snaje Srbijanke.
Baš smo se lepo počastili, odavno nismo jeli baranicu sa crevcima. Preporučujem i verujem da će Vam se dopasti.
Potrebno je
3 komada jaja
3 šoljice od crne kafe ulja
1 čaša kiselog mleka
1 čaša kisele vode
3 šoljice pšeničnog brašna
3 šoljice kukuruznog brašna
soli po ukusu
1 prašak za pecivo
sir po želji
dimljena crevca 200 grama
Ako želite možete dodati mrvljeni sir po želji
Pleh obložite pek papirom i razlijte testo.
Zagrejte rernu na 22o stepeni, stavite pleh, pecite desetak minuta da uhvati koricu. Izvadite pleh iz rerne i odozgo stavite dimljena crevca. Vratite pleh u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još petnaestak minuta dok porumeni.
Izvadite pleh iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, sačekajte desetak minuta da se malo prohladi i poslužite
Možete poslužiti sir, pavlaku, salatu po želji, sve ide uz ovu odličnog ukusa baranicu