Friday 25 March 2016

Prokelj salata

Prokelj salata



Prokelj se svrstava u porodicu kelja. Prokelj se kod nas može gajiti na otvorenom ili staklenicima. 
Pomaže kod umora i neodstatka radne energije, poboljšava raspoloženje, odstranjuje vodu iz organizma i pomaže kod mršavljenja, donosi više vitalnosti i životne snage,  jača imunitet i još mnogo toga korisnog i zdravog imamo od prokelja.

Za ovu salatu potrebno je
300 grama prokelja
1 vezica lisnatog, kovrdžavog kelja
1 kašika soka od limuna
1 kašika maslinovog ulja
50 grama dimljenog posnog kačkavalja



Prokelj ili kelj pupčar očistiti od spoljnih listova i odseći zadebljanje. Staviti u posudu u kojoj će se kuvati, preliti vodom, dodati malo soli,poklopiti i pustiti da vri desetak minuta

Vezicu lisnatog prokelja očistit od tvrdih delova i spustiti preko već probarenog kelja, poklopiti i skloniti sa vatre, ostaviti tako u toploj vodi pet minuta



Poslužite uz ribu, meni se dopada i samo sa hlebom, raženim pogotovu




Seme za ovaj lisnati kelj ili kako sam ga ja krstila Livadski kupus, dobila sam od moje drage prijateljice Dubravke. Posejala sam  u svojoj bašti i evo raznih djakonija od njega. 








,


2 comments:

  1. Znaš da ja obožavam sve članove kupusarske porodice. Tako je i ova salata meni super!

    ReplyDelete
  2. Znam draga moja, meni se takodje dopadaju

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...