Ukusni i lepi gibančići, tope se u ustima
- 300 g sitnog sira
- 3 dl kiselog mleka
- 2 dl. ulja
- 1 dl kisele vode
- 3 jajeta
- 1 žumanac
- 1/2 praška za pecivo
- malo soli
- 500 g (21 komad) kora za gibanicu
- Jaja umutiti, pa dodati ulje, mrvljeni sir, kiselo mleko, kiselu vodu i prašak za pecivo. Probati i ako je potrebno dodati malo soli. Kore podeliti na tri dela po 7 kora. Prvu koru nafilovati i uviti ovlaš kao rolat, drugu koru nafilovati pa preko nje staviti već uvijeni rolat pa sve zajedno uviti kao rolat.
- Tako ponavljati dok ne utrošite svih 7 kora. Rolat od sedam kora podeliti na 4 jednaka dela i staviti u podmazan pleh Voditi računa da se ne dodiruju kore kako bi se svaka *gibančica ispekla sa svih strana*. Tako uraditi i sa preostala dva dela po 7 kora. Kad sve završite imaćete 12 gibančica. Trebaće vam veći pleh ili ih rasporedite u dva pleha. Isečene gibančice premažite umućenim žumancetom i pecite na laganoj vatri 20-25 minuta. Pečene prekrijte platnenom salvetom da se malo prohlade i služite.
ovo je predivno
ReplyDeleteHvala Biki
ReplyDeleteBiki! ;)))
ReplyDelete