Ovo je jako ukusan i pun vitamina namaz, pogodan za doručak ili večeru.
Posebno sam srećna što je povrće potrebno za ovaj namaz iz moje bašte, špargla, blitva, praziluk i peršun
POTREBNI SASTOJCI
200 grama špargle
1 veća veza blitve
200 grama pečurke *bukovače*
100 grama semenki suncokreta
pola struka praziluka
3 kašike maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
1 kašičica senfa
soli po ukusu
grančica peršuna
grančica peršuna
šparglu ii blitvu oprati, staviti u sud u kome će se kuvati, naliti vodom i dodati malo soli i šećera. Kuvati 7-8 minuta, Pečurke i praziluk kuvati u poklopljenoj drugoj posudi, najmanje pola sata.
Ocediti i prohladiti povrće.
Odlična ideja , ne bih se nikad setila!
ReplyDeleteHvala draga moja na lepim rečima, setiš se ti svega
ReplyDelete