Za ovo posno predjelo potrebno vam je
500 grama krompira
200 grama prženih fileta lososa
1 šargarepa
1/2 korena celera
100 grama susama
0,5 dl ulja
1 kašičica suvog začina
1 kašičica soli
1 vezica vlašca
Krompir oljuštite, nalijte vodom, dodajte malo soli i skuvajte.
Skuvan krompir viljuškom izgnječite kao za pire.
Šargarepu i celer oljuštite, narendajte i stavite na toplo ulje, pržite pet, šest minuta da povrće omekša
Dodajte izgnječen krompir i polovinu pečenog susama
Filete prženog lososa iskidajte na sitne komadiće, dodajte preko susama i sve lagano promešajte. Dodajte suvi začin, možete još dodati začine po vašem ukusu, belog luka, bibera, ako volite ljuto i malo čili papričice.
Vlašac sitno nasecite, dodajte preostali susam, promešajte. od dobijene mase pravite kuglice, uvaljajte ih u susam i vlašac
Vrlo interesantne kuglice...a sastojci odlični.
ReplyDelete