Ukus je stvarno carski i izgled ne zaostaje. poslužiće kao namaz ali i kao dodatak uz ribu pečenje ili testeninu, kako vama bude po volji
Ja sam koristila
1 srednji koren narandžastog batat krompira
1 manji koren ljubičastog batat krompira
2 korena cvekle
2 srednja obična krompira
2 crvene paprike
1 zelenu papriku
100 grama šampinjona
50 grama pečenog susama
100 grama kuvanih leblebija
1 dl maslinovog ulja
soli po ukusu
1 kašičicu mlevenog đumbira
Sok od 1 limuna
Na polovini kuvanja dodajte leblebiju i pečeni susam, ako je potrebno dodajte još malo vode i nastavite sa kuvanjem.
Probajte da li je povrće mekano, ako je kuvano, sklonite sa vatre i štapnim mikserom izmiksajte u kašu, polako dodavajući preostalo ulje.
Na kraju dodajte sok od limuna i đumbir u prahu, probajte, pa ako je potrebno dodajte još soli.
Sipajte u teglicu i držite u frižideru do kraja upotrebe
No comments:
Post a Comment