za ove ukusne lepinje potrebno je 500 grama brašna tip 500 30 grama mlevenog lana 2 kašike ulja 1 kašičica šećera soli po ukusu 1/2 kesice suvog kvasca 2,5 dl mlake vode
U vanglici prosejte brašno, dodajte lan, suvi kvasac, šećer i so, sve rukom dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. U mlakoj vodi dodajte ulje i zamesite testo. Prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom da se masa udvostruči. Ponovo premesite, otkidajte jufkice, premesite ih i oblikujte lepinje. Ređajte ih u podmazan pleh, izbockajte ih viljuškom, prekrijte platnenom salvetom i ostavite da narastu.. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite ih dvadesetak minuta dok porumene Tople lepinjice uvijte u platnenu salvetu i ostavite ih malo da *predahnu*
Ove lepinje mogu poslužiti za sendviče ili ih možete poslužiti uz bilo koje glavno jelo. Pogodne su za doručak, ručak i večeru
No comments:
Post a Comment