Za ove ukusne posne krofne potrebno je
600 grama brašna
1 kesica pudinga od vanile
3 dl sojinog mleka
o, 5 dl ulja
5 kašika šećera
1/2 parčeta kvasca
na vrh kašičice soli
rendana kora od 1/2 limuna
za fil
2 šoljice posnog krema
ulje za prženje
Prah šećer za posipanje
Otopiti kvasac u mlakom sojinom mleku, dodati šećer i njega mešanjem otopiti, dodati ulje i sve promešati
U brašno dodati kesicu pudinga od vanile i prosejati, rendanu koru limuna i sve zamesiti pripremljenom masom sa kvascem. Prekriti testo i ostaviti na toplom da naraste.
Premesiti i razviti testo. Kalupom do polovine razvijenog testa obeležiti krugove, po sredini stavljati po malo krema.
Prekriti fil drugom polovinom testa i kalupom ili većom čašom vaditi krofne. Dok krofne narastaju, stavite tiganj na vatru sipajta ulje da krofne mogu plivati u njemu, Pržiti krofne u zagrejanom ulju na laganoj vatri da požute, sa jedne i druge strane
Gotove krofne posuti šećerom u prahu i služiti
Ukusne su mekane i mirisne, ne razlikuju se od onih sa jajima