Pravo vreme je za ovaj ukusni i mirisni kolač. Bundeva ima na pretek, za ovaj kolač najbolja je bundeva -pečenka, slatka, ukusna u prelepoj narandžastoj boji.
Za ovaj ukusni kolač, potrebno je
500 grama očišćene bundeve
1 pomorandža
1 limun
50 grama suvog groždja
100 grama margarina
1 šoljica od crne kafe ulja
3 šoljice šećera
250 grama brašna
1 kesica praška za pecivo
Očišćenu bundevu naliti vodom i skuvati je kao za pire. Staviti u cednjak i ocediti, pritisnuti rukama odozgo da se dobro ocedi.Bundevu staviti u blender ili je izmiksati u pire, dok je još topla dodati margarin, šećer i ulje i dobro sjediniti, zatim dodati rendanu koru od prethodno dobro oprane pomorandže, zatim sok od te iste pomorandže i sok od limuna. Kada se i to lepo sjedini dodajte 50 grama prethodno potopljenog i omekšalog suvog groždja. Na kraju dodajte brašno u kome je umešan prašak za pecivo.
Sipati u silikonski kalup oblika ruže i peći oko 35 minuta na 200 stepeni.
Možete peći u bilo kakvom kalupu ili plehu ali je ovako efektnije. Secite kada se kolač prohladi. Možete ga posuti šećerom u prahu
Uživajte u divnom ukusu i mirisu ovog kolača