Kod mene je sve u znaku cveća i boja, tako i ova ukusna, puna vitamina salatica. Sve je iz moje bašte. posebno sam ponosna na to.
Za ovu salatu mi je bilo potrebno
1kg. paprike u raznim bojama
1/2 kg krastavca
1/2 kg šargarepe
1/2 kg zelenog paradajza
300 grama kiselih jabuka
200 grama koren celera
1,5 kašika soli
3 kašike smedjeg šećera
1 dl jabukovog sirćeta
Dobro operite povrće, samo celer oljuštite, secite u oblicima po Vašoj želji.
U ovako pripremljeno povrće dodati sve gore navedeno, so, šećer i sirće. Ako volite začine, možete dodavati. Ja nisam dodala ništa od začina.
Sve drvenom varjačom dobro promešati, poklopiti i ostaviti u frižider da prenoći.
Tegle zatvorite metalnim zatvaračima. Podrazumeva se da tegle i zatvarači moraju biti dobro oprani .
Pasterizujte na tradicionalni način. Na dno lonca, stavite truleks ili običnu pamučnu salvetu. Poredjajte tegle, nalijte hladnom vodom, do poklopca i stavite na vatru. Od trenutka vrenja, pustite da vri pet minuta. Ostavite da se ohladi u loncu
Salatu prilikom korišćenja prelijte uljem, za vreme posta na vodi, ovo je odlična hranljiva salata
Ovde je druga kombinacija, osnova je kupus, ostali sastojci su šargarepa, paprika u zelenoj, žutoj i crvenoj boji Jabuka i dunja. Možete praviti ovu salatu sa povrćem i voćem po Vašem ukusu