za 3 osobe potrebno je
1 tikvica srednje veličine zelene boje
1 tikvica srednje veličine žute boje
3 komada manjih cvekli
3-4 čena belog luka
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kašika maslinovog ulja
soli po potrebi
malo ulja za podmazivanje gril tiganja
Svo povrće dobro operite pod mlazom vode, osušite platnenom salvetom i narežite na krugove debljine tupe strane noža
tiganj za grilovanje podmažite uljem i stavite na vatru da se zagreje. Na zagrejanom tiganju redjajte kolutove povrća
dok se povrće griluje, pripremite preliv za salatu. Oljuštite beli luk, isecite ga na tanke kolutiće, dodajte so, sirće i ulje. dobro promešajte da se so otopi i ukusi sjedine
Grilovano povrće slažite u činiju iz koje ćete poslužiti salatu. svaki red povrća prelijte pripremljenim prelivom
Sačekajte da se salata prohladi i poslužite uz pripremljeno glavno jelo po vašem izboru