Za sve one koji za Badnji dan pripremaju posnu hranu, predlažem jedno ukusno jelo koje se priprema brzo.
Za četiri osobe potreban je sledeći materijal
2 batat krompira narandžaste boje
2 batat krompira ljubičaste boje
3 cvekle srednje veličine
4 komada srednjih krompira
2 crvene sveže paprike
2 zelene sveže paprike
100 grama svežih šampinjona
1 dl ulja
soli i začina po ukusu
1 šoljica vode
Krompire i cveklu oljuštite i narežite na ploške, papriku na štapiće i šampinjone sa nožicom po dužini.
Posolite povrće, dodajte suve začine po želji.
Podmažite vatrostalnu posudu, povrće ređajte jedno pored drugog kao dugu.
Povrće prelijte uljem. Sipajte sa strane jednu šoljicu vode.
Prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se krčka 20 minuta.
Kada je jelo skoro gotovo, dodajte ako želite dimljenu skušu. vratite u rernu još desetak minuta da se zapeče