Igricu je započela Snježana
Zadatak je Paškanat
Brzo i lako, ručak za tren, u danima posta, pogotovu.
Dopala mi se ova slatko-slana kombinacija
Za pripremu ovog pomfrita upotrebila sam
2 manja korena paškanata
1 srednji Batat*slatki krompir
2 veće crvene, mesnate paprikemalo soli i 2 kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme, 20 minutakoličina je za 3 porcije
Batat i paškanat oljuštite i narežite na štapiće.Papriku operite, očistite od semena, narežite je na listiće.Preko povrća sipajte so i maslinovo ulje, lagano promešajte da se ulje i so lepo sjedine sa povrćem.
Posudu u kojoj ćete peći pomfrit podmažite, sipajte začinjeno povrće. Rernu uključite na 200 stpeni i kada se zagreje stavite posudu u rernu. Pecite petnaestak minuta
Poslužite dok je toplo uz dimljeni Losos
Poslužite salatu po vašem ukusu
Ja sam odabrala, paradajz i krastavac začinjen maslinovim uljem, pirinčanim sirćetom i vlašcem
Pa, prijatno, dopašće vam se, nadam see