Tuesday, 25 October 2016

Šareni pomfrit iz rerne



Ovo je drugi recept, koji šaljem   ovomesečnoj   domaćica Zoki  za igricu  Ajme, koliko nas je"


      Igricu je započela Snježana


      Zadatak je Paškanat





Brzo i lako, ručak za tren, u danima posta, pogotovu. 

Dopala mi se ova slatko-slana kombinacija

Za pripremu ovog pomfrita  upotrebila sam

2 manja korena paškanata

1 srednji Batat*slatki krompir
2 veće crvene, mesnate paprikemalo soli i 2 kašike maslinovog ulja


Vreme pripreme, 20 minutakoličina je za 3 porcije




Batat i paškanat oljuštite i narežite na štapiće.Papriku operite, očistite od semena,   narežite  je na listiće.Preko povrća sipajte so i maslinovo ulje, lagano promešajte da se  ulje i so  lepo sjedine sa povrćem.


Posudu u kojoj ćete peći pomfrit podmažite, sipajte začinjeno povrće. Rernu uključite na 200 stpeni  i kada se zagreje stavite posudu u rernu. Pecite petnaestak minuta





                                 Poslužite dok je toplo uz dimljeni Losos





    Poslužite salatu po vašem ukusu                        

Ja sam odabrala, paradajz i krastavac začinjen maslinovim uljem, pirinčanim sirćetom i vlašcem

     Pa, prijatno, dopašće vam se, nadam see









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...