Saturday, 23 April 2016

Povrće iz rerne






Za ovo posno jelo potrebno vam je povrće po vašem izboru. Priprema se brzo, ukusno je, mislim da će vam se dopasti
Ja sam koristila

2 komada srednjih tikvica
1 koren šargarepe
1/2 korena celera
300 grama kupusa
2 veća paradajza
150 grama posnog kačkavalja
malo soli
1 kašiku sovog začina
0,5 dl ulja
nekoliko čena belog luka


Posudu podmažite uljem, tikvice oljuštite i isecite na krugove debljine prsta, posolite ih malo i poredjajte u podmazanu posudu





Kupus isecite na rezance, celer narendajte a šargarepu nasecite na tanke listiće, ljuštilicom za povrće. Dodajte sitno seckan beli luk, suvi začin, malo soli i ulje. Sve dobro promešajte i rasporedite preko tikvica.



Paradajz narežite na krugove ,  prekrijte njime povrće, preko narendajte kačkavalj, prelijte 1 kašikom ulja. Prekrijte folijom, stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni i pecite petnaestak minuta. Sklonite foliju i pecite još desetak minuta.



Poslužite toplo, lepo se slaže sa salatom od krastavaca




Prijatno












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...