U danima Božićnjeg posta, dobro će doći ovo ukusno predjelo, za slavlja ali njima ćete obradovati i Vaše ukućane.
Potrebno je
200 grama pečenog ili kuvanog batat slatkog krompira
200 grama očišćene od kostiju i kožice pečene pastrmke
50 grama susama
3 kašike prezli
1 kašika maslinovog ili pirinčanog ulja
1 kašika limunovog soka
na vrh kašičice mlevenog djumbira
soli po ukusu
Pečeni slani kikiriki po potrebi
za posipanje
100 grama dimljenog posnog kačkavalja
vezica luka vlašca
Cvet nevena za ukrašavanje
Jestive korpice po potrebi
Oljuštite krompir i izgnječite viljuškom.
Dodajte usitnjenog *mesa* od pečene ili pržene pastrmke. Prethodno skinite kožicu i očistite od kostiju.
Susam ispecite na tihoj vatri sa prezlama uz dodatak ulja, prohladite malo i dodajte prethodnoj masi.
Dodajte još djumbir, malo soli i limunov sok, viljuškom sjedinite masu. Narendajte kačkavalj
Formirajte kuglice u svaku kuglicu stavite pečeni kikiriki i uvaljajte ih u rendani kačkavalj i pospite seckanim vlašcem
Zapakovane u lepu činiju mogle bi da Vam posluže i kao poklon dragim prijateljima
Servirajte ih u jestive korpice, niko im neće odoleti, verujte mi na reč
Ja sam im dodala jestivi nevenov cvet iz svoje bašte, Vi možete aranžirati po svojoj volji