Potrebno je
1/2 kg kora za pitu
4 struka mladog crnog luka
2 srednje šargarepe
300 grama šampinjona
1 dl. ulja
malo soli
malo bibera
1 šoljicu kisele vode
Upržite kratko narezan crni luk, dodajte rendanu šargarepu i na listiće narezane šampinjone. sve upržite, dodajte so i biber.
Prohladite malo i redjajte pitu.
Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i malo ulja, preko nje stavite drugu koru. Rasporedite dve kašike fila. levu i desnu stranu preklopite do sredine kore. preko sastava, rasporedite još jednu kašiku fila i umotajte koru.
Ponavljajte tako dok utrošite sav materijal. Kore redjajte u podmazan pleh. Na kraju premažite kore mešavinom kisele vode i ulja.
Pecite, dvadesetak minuta dok pita porumeni, na temperaturi od 220 stepeni
Gotovu, pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom, sačekajte da se malo prohladi i služite se.
No comments:
Post a Comment