- 1 kg polovina domaće kokoške
- 2 glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 1 koren šargarepe
- 1/2 korena celera
- 1 manja tikvica
- 1 paradajz
- 2 kašike senfa
- 2 kašike začina sa ukusom piletine
- 1 dl maslinovog ulja
- Polovinu kokoške isecite na komade, u svaki komad mesa dobro utrljati začin sa ukusom piletine, a zatim premazati svaki komad pažljivo senfom, ostaviti desetak minuta da upije začine. Šerpu sa uljem staviti na vatru, kada se ulje dobro ugreje pažljivo spuštati pripremljene komade mesa u vrelo ulje, poklopiti, posle petnaestak minuta, okrenuti na drugu stranu i ponovo poklopiti. Dinstati dok ne požuti sa obe strane.
- Dok se meso dinsta pripremiti povrće, oljušten crni luk iseći na rebarca, praziluk na veće komade, celer narendati. Tikvice i šargarepu iseći seckom ili ljuštilicom za povrće, na široke tanke listiće.
-
- Kada je meso gotovo, otprilike za pola sata, izvaditi meso na tanjir za serviranje i držati ga na toplom. U ulju u kome se dinstalo meso dodati prvo oba luka, prodinstati poklopljeno 5 minuta, onda dodati ostalo pripremljeno povrće, dinstati još desetak minuta onda dodati paradajz isečen na kriške. Probati i ako je potrebno dodati još soli
-
- Prodinstati još pet minuta. Voditi računa da povrće ostane hrskavo i da zadrži svoj oblik. Servirati na tanjiru uz prethodno prodinstano meso.
-
-
slike su kao med
ReplyDeleteA ovako spremljena piletina mi se dopada
ReplyDeleteHvala mojim dragim prijateljicama, na lepim rečima, ovako pripremljena piletina je stvarno kao i slike, medena
ReplyDelete