Braza poslastica u vreme posta, ko voli može da ih napravi po ovom receptu
Potrebno je
150 grama smeđeg šećera
5 kašika meda
1 šoljica od crne kafe vode
Malo rendanog djumbira
50 grama pečenog susama
50 grama neslanog pečenog kikirikija
100 grama kornfleksa
Na tihoj vatri otopite šečer, dodajte šoljicu vode da se otopi, zatim dodajte kornfleks, susam i izdrobljen kikiriki. Sve mešajte na vatri desetak minuta da se masa ujednači. Na kraju dodajte med i rendani đumbir.
Nastavite sa mešanjem da se i med ujednači sa masom.
Pripremite papirne korpice, kašičicom sipajte dobijenu masu u korpice.
Ostavite na hladnom.
Pravila sam slično, pravila sam i bonžitu sa "čar na dar", a i pvo izgleda super.
ReplyDeleteMeni trebaju posni recepti sa dosta čokolade, ali bez meda, ćerka je vegan.
Nisam ranije znala za blog, ubuduće ću ga češće posećivati.
Sve najbolje!
Hvala puno na komentaru, ovaj kolač možete napraviti bez meda, samo povećajte količinu smeđeg šećera, pozdrav
ReplyDelete