Jesen je pravo vreme za ovakve pite, ja sam probala ovu kombinaciju, muskatna bundeva i dunja.
ukus je odličan i baš smo je u slast pojeli
materijal za ovu pitu
12 komada kora za pitu
1 kilogram rendane muskatne bundeve
2 komada većih dunja
100 grama šećera
1 dl ulja
1 šoljica kisele vode
za preliv
300 grama šećera
1, 5 dl. vode
Muskatnu bundevu oljuštite, narendajte na krupno rende, dunje samo operite, očistite od semene lože i narendajte preko bundeve.Preko rendanih bundeva i dunja pospite šećer, promešajte i sačekajte da se malo otpuste.
Jednu koru premažite mešavinom ulja i kisele vode, preko nje stavite drugu koru, nju takođe premažite ovom mešavinom. na jednoj strani kora rasporedite fil od bundeve i dunja u obliku valjka. Umotajte koru u rolat i stavite u pleh obložen pek papirom.
Ponovite postupak sa ostalim korama. Gotove rolate premažite mešavinom kisele vode i ulja. Stavite u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni. Pecite dok pita lepo porumeni. Pre nego ispečete pitu, skuvajte 300 grama šećera sa 1,5 dl vode. Dovoljno je da se samo šećer otopi, dodajte ako želite vanilin šećer.
Dok se pita peče sirup će se ohladiti. Pečenu pitu prelijte hladnim sirupom.
Pitu isecite na parčiće i poslužite, ukusna je i sočna, nadam se da volite ovakve pite
No comments:
Post a Comment