Ove slatke grickalice napravićete vrlo brzo, isto tako brzo ćete ih ipojesti. Odlična poslastica u danima posta, ali i ovako.
Potrebno je
100 grama šećera
3 kašike borovog meda, može bilo koji med
3 kašike vode
na vrh kašičice mlevenog djumbira
100 grama pečenog susama
50 grama pečenog kikirikija
Staviti u tiganj šećer na tihoj vatri da se karameliše, mešati da se masa ujednači. Kada se šećer karamelizuje, dodati vodu i med. Smanjiti temperaturu, mešati dok se masa ujednači i karamelizovani šećer otopi.
Prethodno ispeći na tihoj vatri susam i kikiriki. Voditi računa da ne pregori.
U otopljen šećer sipati susam, djumbir i kikiriki, sve dobro promešati. Pleh obložiti pek papirom. Razliti pripremljenu masu u pleh.. Zagrejati rernu na 150 stepeni, staviti pleh u rernu desetak minuta na toj temperaturi.
Izvaditi pleh, pustiti da se masa ohladi. Lomiti grickalice u veličini koju Vi želite.
Pustite mašti na volju i napravite slatke hrskave zanimacije po svom ukusu
No comments:
Post a Comment