Za ovo ukusno jelo, koje ćete pripremiti brzo i lako
potrebno je
800 grama belih krompira srednje veličine
300 grama domaćih kobasica
2 kašike masti
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica soli
malo svežeg luka vlašca
Oljuštite krompir, operite ga i iz sredine isecite komad u obliku slova V kao na slici
Otopite mast , sa polovinom otopljene masti podmažite zemljani duveč redjajte pripremljeni krompir. Pospite solju, domaću kobasicu presecite ili polomite u komadiće i njome popunite krompir.
Komadićima krompira popunite praznine u djuveču
Oljuštite luk, isecite na rebarca i rasporedite po krompiru, sipajte jednu šoljicu vode. Sve prelijte preostalom mašću. Prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni od 25-30 minuta
Proverite da li je krompir mekan, sklonite foliju i još 5 minuta zapecite da dobije zlaćanu boju
Pospite seckanim vlašcem i poslužite topao krompir uz salatu po želji
No comments:
Post a Comment