Wednesday 25 February 2015

TUFAHIJE Prelepa poslastica za ove hladne dane


TUFAHIJE
Prelepa poslastica za ove hladne dane



  • 10 komada srednjih jabuka
  • 450 g šećera
  • 1/2 limuna
  • 50 g oraha
  • 50 g lešnika
  • 50 g badema
  • 100 g šlaga
  • 1 šoljica mleka 
Pripremiti jabuke, oprati ih i oljuštiti.









Oljuštenim jabukama specijalnom spravicom za to, izdubiti - izvući sredinu sa semenkama. Poređati jabuke u dublju šerpu i napuniti sredinu šećerom. Ostaviti 10 minuta da odstoje



Jabuke naliti vodom da ogreznu, naseći limun, koga prethodno dobro operemo. Dodati još šećera, od ukupne količine ostaviti 50 g za fil sa orasima. Staviti lonac na vatru i pustiti da vri desetak minuta. Voditi računa da se jabuke ne prekuvaju. Izvaditi jabuke rešetkastom kašikom na posudu i pustiti da se prohlade.

Orahe, bademe i lešnike samleti, ali ostaviti kašiku badema za ukrašavanje. U samlevene orahe, bademe i lešnike dodati šećer pa sve izmešati. Prohladjene jabuke 
puniti pripremljenom mešavinom



Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti njime punjene jabuke. Preko šlaga posuti seckane bademe








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...