Wednesday 5 October 2016

Grčka salata






Ovu ukusnu  i dekorativnu salatu, pravila sam po receptu moje drage prijateljice Kosare Rakić. Baš nam se dopala, pravila sam za jedan obrok. Praviću je sigurno uskoro

Koristila sam
1 srednji plavi patlidžan
3 crvene srednje paprike
2 srednja paradajza
0,5 dl ulja
vezicu mladog belog luka
 nekoliko grančica peršuna
malo pirinčanog sirćeta i
soli po ukusu

Patlidžan i paradajz isecite na deblje krugove, papriku na filete.
Zagrejte ulje, prvo pržite patlidžan, odložite ga u jednu posudu, zatim filete paprike, nju odložite u drugu posudu, na kraju propržite paradajz, vodite računa da se ne raspadne




Nasecite sitno peršunov list i beli luk, uzmite posudu u kojoj ćete poslužiti, ja sam prvo stavila paradajz, malo posolila,  i posula peršunom i lukom



Zatim patlidžan, posolila, malo sirćeta dodala i posula peršunom i lukom


Sledeći sloj je paprika, postupak kao kod patlidžana, redjajte dok imate materijal
Ja sam na kraju završila paradajzom. Odozgo prelijte ulje u kome ste pržili povrće










Do poslednjeg zalogaja



Uz vruće kravajčiće, prste da poližeš, za sredu i petak, dušu dalo,kao glavno jelo, bar za mene














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...