Monday 6 December 2021

Pastrmka iz rerne

   


                                                      Pastrmka iz rerne






tri srednje pastrmke
za marinadu
sok od dva limuna
kašičica suvog ruzmarina ili dve grančice svežeg
jedna ravna kašika soli
2 dl belog vina
još
1 dl ulja
1 dl belog vina

Sjedinite belo vino, sok od limuna, so, ruzmarin i još začina po vašem ukusu.
Pastrmke operite i stavite ih u posudu, prelijte ih pripremljenim prelivom-marinadom. Ostavite ih tako bar sat vremena, što duže to bolje, više će upiti mirise i ukuse preliva-marinade.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, u pleh u kome će se peći pastrmke sipajte belo vino, poređajte pastrmke izvađene iz marinade i prelijte ih uljem.
Pleh prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite ih tako pola sata, onda skinite foliju i nastavite pečenje dok dobiju lepu hrskavu koricu .




Uz pastrmke pripremila sam salatu od pečenih cvekli sa orasima




Ispecite cvekle u rerni, oljuštite ih dok su još tople , začinite ih sirćetom, solju i dodajte pečene naseckane orahe. Sve izmešajte i poslužite. Uz ribu dobro pristaje i zelena salata, mi je volimo












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...