Monday 18 July 2016

Rolnice od plavog patlidžana i kačkavalja










Ovo ukusno jelo je delo moga sina Dragana, prvi put je spremao patlidžan na ovaj način, i jako nam se dopalo. 
Može se pripremati u vreme posta, sa posnim kačkavaljem

Potrebno je

2 srednja plava patlidžana
200 grama kačkavalja
3 sveža paradajza
soli po ukusu
3 kašike maslinovog ulja
nekoliko čena belog luka
malo sušenog ili svežeg bosiljka


Plavi patlidžan operite, odsecite peteljku i isecite na tanke šnite. Posolite ih i ostavite 1/2 sata da otpuste gorčinu i omekšaju

Kačkavalj isecite na dugačke tanke šnite, ocedite patlidžan pa na svaku šnitu patlidžana stavite kakavalj


podmažite posudu u kojoj ćete peći rolnice, sad lagano od patlidžana sa kačkavaljem formirajte rolnice i redjajte u posudu


Oljuštite paradajz, izblendirajte ga sa bosiljkom i belim lukom, dodajte malo soli


Prelijte ovako pripremljen paradajz preko rolnica, odozgo prelijte preostalo maslinovo ulje


Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok patlidžan ne upije sok paradajza



Služite toplo uz salatu od krastavaca, ili neku po vašoj želji










Pravi je specijalitet uz domaću pogaču, koju je Dragan, takodje umesio, meka i mirisna kao duša









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...