Wednesday 8 April 2015

LENJA PITA SA TUNJEVINOM I VRGANJIMA





Za dane posta, ovo je odlična, kalorična i ukusna pita, nestala je u vidu lastinog repa. Ne znam
kako vi, ali ja sam u dane posta uvek gladna, zato smišljam recepte sa *jačim* sastojcima, kako 
se ne bih *ispustila*
Malo šale uvek dobro dodje, ali u šali je uvek pola zbilje.

Za ovu pitu potrebno je pripremiti
Za Testo

400 grama brašna
0,5 dl maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
oko 2 dl kisele vode

Za fil
2 srednje glavice crnog luka
200 grama pasterizovanih vrganja
4-5 čeri paradajza
1 kutija 200 grama tunjevine
1 dl. ulja




Luk isecite na rebarca, u tiganj naspite ulje i stavite na vatru da se zagreje, u zagrejano ulje
dodajte luk i dinstajte desetak minuta,Kad postane staklast dodajte čeri paradajz, ja sam dodala zmrznute. Propržite još malo pa dodajte vrganje


Naseckajte ih na listiće, dodajte u tiganj i još malo dinstajte, dodajte so i jednu kašiku sušenog ili svežeg peršuna


Sklonite sa vatre pa dodajte tunjevinu i sve dobro sjedinite
  

Dok se dinstao fil od potrebnih sastojaka zamesite testo. podelite ga na dva dela- Razvijte koru veličine tepsije u kojoj ćete peći pitu, podmažite tepsiju i postavite koru. Izbockajte je viljuškom


Preko kore rasporedite fil, preko fila postavite drugu koru, izbockajte viljuškom. Koru premažite uljem i stavite da se peče u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni. Pecite 20-25 minuta dok porumeni. Služite toplu pitu uz salatu od kiselih krastavaca


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...