Wednesday 19 December 2018

Jagnjetina u pavlaci











Ovo je delo moga sina Dragana, ima zlatne kulinarske ruke, ljubi ga majka
Recept objavljujem sada na mom blogu. Dragan je sa ovim receptom učestvovao u nagradnoj igri Kuligare, naše drage Dubravke Belogrlić

Potrebno je 2 kg jagnjetine od buta
700 grama oljuštenog krompira
200 grama suve slanine
100 grama maslaca
300 grama neutralne pavlake za kuvanje
grančica ruzmarina
2 kašičice soli
bibera po ukusu
Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
Preko krompira poredjati isečenu suvu slaninu  i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata








Za  to vreme svežu  jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl. vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.

Kada  krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.



Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.


Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.



Da vam ne pričam kakvog je ukusa, ne može se dočarati, morate napraviti ovo izvanredno jelo i osetiti njegov ukus




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...