Thursday 16 February 2017

Posna pita krompiruša sa domaćim korama




Ova pita je *ručni rad* moje ćerke Vesne, moj posao je samo fotografisanje

Za kore  je potrebno
1/2 kg brašna
3 dl vode
 1 kašičica soli
1 kašika ulja

za fil
 400 grama oljuštenih krompira
 300 grama crnog luka
  1,5 dl ulja
malo bibera
Zamesiti testo od svih potrebnih sastojaka, podeliti  na 4 jufkice


Prekriti testo platnenom salvetom i ostaviti petnaestak minuta da odmori

Svaku jufkicu razviti oklagijom u veličini tanjira i premazati uljem, ponovo ostaviti petnaestak minuta da testo odmori.
Svaku jufkicu razvlačiti rukama na stolu koji prekrijete stoljnjakom


Dok se testo odmaralo pripremite fil. Krompir narendajte u jednu posudu a luk  nasecite u drugu, posolite malo i pobiberite


Preko kore rasporedite prvo rendani krompir, zatim luk i prelijte sa 2 kašike ulja. Uz pomoć stoljnjaka  zavijte pitu i stavite je u podmazan pleh. Tako urradite i sa ostalim korama.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu dvadesetak minuta dok porumeni




                                   Pečenu pitu ostavite da se malo  prohladi, secite i i poslužite


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...