Friday 10 February 2017

Krem čorbica sa bundevom i batatom






Za ovu ukusnu okrepljujuću čorbu  potrebno vam je

200 grama bundeve
1 srednji batat krompir
2 obična krompira
1/2 korena celera
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
200 grama mesa, može bilo koje meso
8 dl vode
1kašičica soli
začine po želji
2 kašike maslinovog ulja



Oljuštite i operite svo povrće, isecite na krupnije komade, meso u jednom komadu, sve prelijte vodom, poklopite posudu i pustite da vri dvadesetak minuta. Za to vreme, povrće je kuvano.




Rešetkastom kašikom izvadite svo povrće u plastičnu posudu, meso izvadite na tanjir


Štapnim mikserom, izmiksajte povrće u jednoličnu kašu, dodajte dve kašike maslinovog ulja i još jednom promešajte.

U ovu masu dodajte vodu u kojoj se kuvalo povrće i sve sjedinite.
Meso iscepkajte na listiće, dodajte čorbi.  
Pustite da vri nekoliko minuta, dodajte biber ili neki drugi začin po želji



Poslužite sa kiselom pavlakom ili bez nje, po vašem ukusu

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...