Saturday 23 December 2017

Krompir sa domaćom kobasicom







Za ovo ukusno jelo, koje ćete pripremiti brzo i lako

potrebno je

800 grama belih krompira srednje veličine
300 grama domaćih kobasica
2 kašike masti
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica soli
malo svežeg luka vlašca 

Oljuštite krompir, operite ga i iz sredine isecite komad u obliku slova V kao na slici


Otopite mast ,  sa polovinom otopljene masti podmažite  zemljani duveč redjajte pripremljeni krompir. Pospite solju, domaću kobasicu presecite ili polomite u komadiće i njome popunite krompir.
Komadićima krompira popunite praznine u djuveču





Oljuštite luk, isecite na rebarca i rasporedite po krompiru, sipajte jednu šoljicu vode. Sve prelijte preostalom mašću. Prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni od 25-30 minuta

Proverite da li je krompir mekan, sklonite foliju i još 5 minuta zapecite da dobije zlaćanu boju



Pospite seckanim vlašcem i poslužite topao krompir uz salatu po želji







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...