Friday 3 December 2021

Sudžuk



Sudžuk



               Za ovu posnu poslasticu potrebno vam je
                
                1/2 litra vode
                1/2 kg džema po vašem ukusu
                 šećera po ukusu, zavisi koliko je sladak džem
                 150 grama griza


                
Sipajte vodu u posudu u kojoj ćete kuvati, dodajte džem  stavite na laganu vatru. Mešajte da se džem razbije, da ne bude grudvica. kada provri i masa se ujednači, probajte i po ukusu dodajte šećer.  Pustite ponovo da provri. Lagano sipajte griz i mešajte da zakuvate  masu, ponovo vodite računa da ne bude grudvica.

Sklonite sa vatre i sipajte u četvrtast kalup da se masa stegne
Kada se stegne secite po želji, kocke, štanglice ili rombove. Pospite zatim mlevenim orasima i uživajte  u predivnom ukusu



Ja sam poilovinu dobijene mase razlila u činijice i prelila  domaćim slatkom od divljih kupina





Dopalo mi se i ovako, vi možete po vašoj želji i ukusu. Ova poslastica je odlična  za dane posta na vodi
Recept sam pronašla u Kuvaru manastira Rukumija










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...