Saturday 28 January 2017

Pita sa japanskom jabukom






Mnogo mi se dopada ukus japanske kaki jabuke, htela sam da probam kako će izgledati i kakvog će ukusa biti pita sa ovom jabukom.
Ja sam jako zadovoljna, dopada mi se, vi možete probati.
Evo tecepta

15 komada kora za pitu
2 do 3 jabuke, zavisi od veličine
100 grama šećera
1/2 kesice pudinga od vanile
1 dl. ulja
1 šoljica vode
1/2 praška za pecivo
150 grama mlevenih oraha


Za preliv
200 grama šećera
2 dl. vode
2 vanilin šećera















Japanske jabuke oljuštiti i iseći na komadiće


                                 
Podeliti po pet kora za tri rolata. U posudi manjoj sipajte vodu i otopite u njoj 1/2 praška za pecivo.
Pravite prvi rolat od kora i fila na ovaj način. Položite prvu koru na radni sto pospite preko nje kašičicu vode u kojoj je prašak za pecivo, zatim prelijte kašičicom ulja i kašikom oraha. Idite tim redom preko svih pet kora.


Na zadnjoj petoj kori na onoj strani koja je okrenuta vama poredjajte kockice japanske jabuke, preko jabuka pospite kašiku šećera i kašiku prah pudinga od vanile



Zavijajte čvrsto koru u obliku rolata



Redjajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta

Šećer prelijte vodom i stavite na vatru da prokuva, dodajte i vanilin šećer, Kuvajte kratko da sirup ne bude gust. Ohladite sirup pa prelijte vruću pitu. Sačekajte da se pita prohladi, secite parčiće i pospite ih šćerom u prahu










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...