Wednesday 9 November 2016

*Prženija* sa bukovačom i batat-slatkim krompirom








Ovo je moj doprinos za igricu Ajme, koliko nas je"


Ako vam se dopadne ovaj recept, pa želite da pripremite ovo ukusno, brzo jelo, biće vam potrebne sledeće namirnice

300 grama pečurki *bukovača*
2 glavice crnog luka
1 crvena, 1 zelena i 1 žuta paprika
1 srednji koren narandžastog i 1koren ljubičastog batat krompira
0, 5 dl ulja
soli po ukusu


Oljuštiti i oprati batat, isecite ga na komadiće kako bi se brže upržio


U posudu- tiganju, sipati ulje, ugrejati ga na vatri, pa dodati batat, posoliti, dodati 1/2 šoljice vode i petnaestak minuta dinsati na laganoj vatri


Luk oljuštiti, , zatim oprati bukovaču pod mlazom vode, ubrala sam je u dvorištu, već drugi put izraste na  panju





Prvo iz tiganja rešetkastom kašikom na tanjiru izvaditi upržen batat. Ugrejati ponovo ulje u kome se pržio batat, pa dodati na rebarca isečen crni luk, propržiti malo, pa dodai bukovaču koju rukom iskidajte na lstiće.prodinstajte kratko pa dodajte na trakice isečenu papriku,poklopite i dinstajte još desetak minuta


Servirajte  toplo sa batat-slatkim krompirom











PRIJATNO















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...