Sunday, 6 November 2016

Pogača od četiri vrste brašna






Ponovo, kuvana pšenica u hlebu, ja kad mi se nešto dopadne, nemam meru. Ovoga puta malo drugačije.
 upotrebila sam

100 grama ječmenog brašna
100 grama pirinčanog brašna
150 grama heljdinog brašna
200 grama kuvane pšenice
300 grama običnog brašna tip 500
2 dl jogurta
1 jaje
1oo grama svinjske masti
1/2 kocke kvasca
3 dl mlake vode
1 kašičicu soli

Išla sam ovim redom


U posudu za mešenje prvo sam dodala ječmeno brašno


zatim pirinčano


HELJDINO


kuvanu pšenicu


jogurt,  jaje , so i mast, sve dobro promešati kašikom



Dodati vodu u kojoj ste otopili kvasac, sve ponovo dobro promešati


Dodati obično brašno i zamesiti testo, koje se neće lepiti za prste. Ostaviti bar pola sata, prekriveno na toplom mestu da naraste. Zatim oblikovati pogaču po želji. ponovo, prekriti platnenom salvetom i ostaviti da naraste bar još 1/2 sata. zagrejati rernu na 220 stepeni i peći petnaestak minuta.Smanjiti temperaturu na 200 i peći još dvadesetak minuta


Kada hleb dobije lepu zlatnožutu boju, izneti iz rerne, prekriti i ostaviti da se malo prohladi





Hleb je jako ukusan, hranljiv i zdrav, odličan za probavu, topao hleb sa sirom, meni se mnogo dopada














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...