Tuesday 28 August 2018

Hrskave pohovane dagnje






U vreme posta, na pamet mi padaju razne ideje za pripremu jela i poslastica. Juče je bio zadnji dan Gospojinskog posta,  uživali smo u ukusu dagnji pripremljenih na ovaj način. 

Potrebne namirnice za četiri porcije

1 kg smrznutih ili svežih dagnji
3 dl ulja za prženje
300 grama integralnog brašna
1 kašičica kurkume
1 kašičica soli
piva po potrebi

Dagnje nalijte vodom u posudi u kojoj će se kuvati, dodajte so i kurkumu, poklopite i stavite na vatru da se kuva. Kuvajte ih poklopljene petnaestak minuta. Rešetkastom kašikom, izvadite ih iz vode u kojoj su se kuvale.




Integralno brašno sipajte u posudu, pivom napravite testo  malo gušće od testa za palačinke, kao na slici




Spuštajte viljuškom dagnje u testo, uvaljajte ih i spuštajte lagano u zagrejano ulje. Kratko propržite sa obe strane i vadite na kuhinjski papir da se ocede od masnoće.



Uz ovako pripremljene dagnje možete poslužiti kuvan integralni pirinač, Pirinač skuvajte u vodi u kojoj ste kuvali dagnje. Dodajte samo malo ulja i začinite po želji.




Ja sam pripremila i salatu od krastavaca sa  mirodjijom, vi možete po vašem ukusu i želji





Prijatno!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...