Monday 21 March 2016

MLADENČIĆI- posni







Za ove posne MLADENČIĆE potrebno vam je

1 kilogram oštrog brašna tip 400
2 dl mleka od ovsenih pahuljica
3 dl mlake vode
1 dl ulja
3 kašike smedjeg šećera
1/2 kašičice soli
1 parče svežeg kvasca
rendana kora od 1/2 pomorandže

Za premazivanje

na vrh kašičice sode bikarbone
malo vode





Po ovom receptu napravite mleko 
https://www.recepti.com/kuvar/zimnica/28985-mleko-od-ovsenih-pahuljica

Pomešajte mleko i vodu, dodajte šećer i kvasac, pa mešajući otopite kvasac. U brašno umešajte so i sitno rendanu koru od pomorandže. Pomorandžu prvo dobro operite.  Kada kvasac  otopite, dodajte ulje i zamesite testo.
Ostavite testo na toplom mestu prekriveno folijom bar 20 minuta,  da naraste.

Nadošlo testo premesite.







Ja sam ih pekla u silikonskom kalupu za projice i mafine, možete ih peći u običnom plehu.
Oblikujte mladenčiće, premažite ih četkom, mešavinom sode bikarbone i vode. odozgo pospite malo smedjeg šećera.
ostavite još malo da narastu pa ih pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni








'


Prelepog su ukusa i mirisa od narandže. 
Lepu boju bavarskog peciva dobijaju od premazivanja rastvorom sode bikarbone i vode
















Mleko od ovsenih pahuljica


Mleko od ovsenih pahuljica


Došla sam na ideju da probam, da li je moguće od ovsenih pahuljica napraviti mleko, baš mi se isplatila ova ideja

Potrebno je

100 grama ovsenih pahuljica
6 dl vode
malo soli


1oo grama ovsenih pahuljica naliti sa 2 dl mlake vode, na vrh kašičice soli i ostaviti sat vremena da nabubre, povremeno promešati. Kada voda pobeli, štapnim mikserom izmiksati masu, koja postane gusta kao kačamak.
Dodati još 2 dl. vode,  ponovo miksati, još jednom dodati 2 dl i ponovo miksati.
Pripremiti dvostruku gazu, pokvasiti je i postaviti  preko cednjaka  sipajte lagano masu koju ste dobili.


Još jednom ponovite postupak i dobićete mleko izvanrednog ukusa, koje će vam biti odlična zamena za kravlje mleko u dane posta



Možete da ga koristite za mešenje peciva ili za posne kolače kao zamenu za obično mleko, ali je jako ukusno i za piće






Pulpu koju dobijete posle cedjenja možete iskoristiti kao dodatak prilikom pravljenja peciva
Ja sam od pulpe, brašna i vlašca napravila odlične mekike  koje ćete videti u narednom receptu
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...