Wednesday 28 October 2015

Džem od jabuka i pomorandži











Ovaj džem možete napraviti u svako doba, jabuka, pomorandži i limuna ima tokom cele godine.
Možete ga praviti u manjim količinama a češće, samo ako vam se dopadne

Za pripremu ovog džema potrebno je

2 kilograma rendanih jabuka sa korom
3 srednje pomorandže
1 limun
800g šećera
2 dl. vode

U šerpu sipajte šećer, onda dodajte sok od tri pomorandže i jednog limuna,2 dl vode i rendanu koru od jedne dobro oprane pomorandže




Stavite šerpu na vatru i pustite da se šećer špinuje, za to vreme operite i od semenki očistite jabuke, dobro je da su od onih nakiselih. Kada se šećer ušpinuje, neka bude malo redje od onog za slatko, dodajte rendane jabuke i mešajte varjačom da se kuva a ne zalepi za šerpu.

Kada iza varjače ostaje širok trag i vidi se dno šerpe, džem je gotov, možete ga odmah sipati u tegle.
Tegle zatvorite metalnim zatvaračima, uvijte ih u peškire ili ćebe i ostavite da se ohlade.
Džem je jako ukusan i prelepog mirisa, dobar je za kolače ali i namazan na hleb i palačinke



Ja sam odmah napravila probu sa vanilicama, izvrsne su, probajte i vi, dopašće vam se



                              



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...