Wednesday 5 December 2018

Batat slatki krompir sa medom







BATAT KROMPIR, ako ga uopšte niste poznavali, vreme je da ga upoznate: sladak krompir je ujedno i jedno od najzdravijih izbora koje možete napraviti među dobrim ugljenim hidratima. Ako ste ga već imali na trpezi, onda ćete voleti da znate i zašto ste dobro uradili: 200 grama batata (jedna porcija) sadrži čak 7 puta više od naše dnevne potrebe za vitaminom A, 65% dnevne potrebe za vitaminom C i 8% dnevne potrebe za kalcijumom i gvožđem.
U jednoj porciji Ima čak 7 g vlakana i 4 g proteina. Dakako, sladak krompir, koji je predivnog, punog i slatkog ukusa i te neodoljive narandžaste, beta-karoten boje, sadrži i visoku količinu ugljenih hidrata, 41 gram, od čega je 13 g šećer. Tekst sam preuzela sa interneta
I to nije sve! 😀 Ako sada pojedete jednu porciju, to će biti svega 180 kcal.
Ja sam jutros pripremila jednu porciju za doručak. Vreme je Božićnog posta, sreda i petak su dani kada se jede na vodi.
Skuvati 1 veći ili dva manja batat krompira, meni su lepši ako ih ispečem, ali mi treba više vremena.
Oljuštite krompir, narežite na kolutove u činiju iz koje ćete poslužiti. Odozgo pospite sa 2-3 kašike krupno mlevenih propečenih lešnika. 
Sve prelijte sa 2 kašike livadskog ili nekog drugog meda.  Ovako pripremljen batat možete jesti za doruča, kao dezert-poslasticu za ručak, ili za večeru.

U vreme posta, dobro je uvek pri ruci imati voće, utoliće vam glad, a jako je dobro za imunitet



Postite i uživajte u dobroj, zdravoj ishrani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...