Friday, 22 April 2016

Posne punjene krofne







Za ove ukusne posne krofne potrebno je

600 grama brašna
3 dl sojinog mleka
o, 5 dl ulja
5 kašika šećera
1/2 parčeta kvasca
 na vrh kašičice soli
rendana kora od 1/2 limuna

 za fil

2 šoljice posnog krema

ulje za prženje
Prah šećer za posipanje

Otopiti kvasac u mlakom sojinom mleku, dodati šećer i njega mešanjem otopiti, dodati ulje i sve promešati
U prosejano brašno dodati rendanu koru limuna i sve zamesiti pripremljenom masom sa kvascem. Prekriti testo i ostaviti na toplom da naraste.
Premesiti i razviti testo. Kalupom do polovine razvijenog testa obeležiti krugove, po sredini stavljati po malo krema.


Prekriti fil drugom polovinom testa i kalupom ili većom čašom vaditi krofne. Dok krofne narastaju, stavite tiganj na vatru sipajta ulje da krofne mogu plivati u njemu, Pržiti krofne u zagrejanom ulju na laganoj vatri da požute, sa jedne i druge strane










Gotove krofne posuti šećerom u prahu i služiti



Ukusne su mekane i mirisne, ne razlikuju se od onih sa jajima


                  
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...