Friday, 28 April 2017

Oranž tortica sa Menaž glazurom






Ovo je mala posna tortica za 8 osoba, priprema se brzo i jako je ukusna

Potreban materijal

2 dl iscedjenog soka  od pomorandži
rendana kora od 1/2 pomorandže
1 dl ulja
200 grama šećera
2 štangle čokolade-40 grama
100 grama mlevenih oraha
180 grama brašna
1/2 praška za pecivo
6 kašika džema od pomorandže za premazivanje
150 grama Menaž glazure

U posudu sipajte sok i šećer, mutite žicom dok se šećer otopi, dodajte ulje  i rendanu koru pomorandže. Promešajte da se sve sjedini.


Zatim dodajte rendanu čokoladu, orahe i na kraju brašno kome ste dodali prašak za pecivo.
Sve lagano promešajte da dobijete lepu ujednačenu masu. Možete je peći u plehu ili silikonskoj modli po Vašoj želji



                             Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta

                              Pečenu torticu ostavite prekrivenu salvetom da se prohadi




Prohladjenu tortu premažite džemom od pomorandži. Ja sam svoju torticu premazala džemom od kajsija jer nisam imala džem od pomorandži.
Menaž glazuru otopite po uputstvu u mikrotalasnoj ili u toploj vodi i prelijte torticu






Ukrasite je po želji. Sačekajte da se glazura stegne. Toplim nožem secite parčiće i služite se












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...