Friday 15 May 2015

MIRISNA GRIZ PITA

MIRISNA GRIZ PITA


 Sa filom za ovu pitu mogu se praviti razne kombinacije sa sezonskim ili smrznutim voćem.
Probala sam ovog puta da je pripremim *praznu*, bila je ukusna i prelepa, predlažem da probate, jednostavno je, brzo i jeftino
Potrebno vam je

4 komada jaja
300 grama šećera
1, 5 dl ulja
2 dl jogurta ili kiselog mleka
200 grama griza
rendana kora od 1/2 limuna
1 prašak za pecivo
1/2 kg kora za pitu

Za preliv
300 grama šečera
4 dl. vode
sok od jednog limuna

Kore podelite na tri dela po 4 kore
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, ulje i rendanu koru od 1/2 limuna. Kada se šećer otopi dodajte griz pomešan sa praškom za pecivoi sve sjedinite.
Fil podelite kašikom na tri jednaka dela
Uzmite jednu koru i premažite filom, ponavljajte tako sa sve četiri kore. Ja sam koristila domaće kore, pečene na smederevcu, odlične su, malo punije i prelepog ukusa. Pravi ih moja rodjaka.
utrošite fil koji ste pripremili za prvi deo kora. Lagano umotajte rolat od filovanih kora i stavite u pleh u kome ćete peći pitu
Tako uradite i sa preostalim korama i filom. Dobićete tri rolata, Ostavite malo fila da premažete zavijene rolate. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pitu dvadesetak minuta.
Dok se pita peče, skuvajte sirup od potrebnih sastojaka, potrebno je da vri desetak minuta.Ohladite sirup i vrelu pitu prelijte hladnim sirupom. Pitu možete izbockati čačkalicom da bi bolje upila sirup.
Ohladite, secite na željene komade i sladite se
                                           

                







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...