Sunday 15 October 2017

Projna baranica sa dimljenim crevcima






Mlade kuvarice bi ovu baranicu nazvale projara, ja po  nazivu od davnina. Pravila je moja baba i majka, ovo je recept  moje snaje Srbijanke.
Baš smo se lepo počastili, odavno nismo jeli baranicu sa crevcima. Preporučujem i verujem  da će Vam se dopasti.


Potrebno je

3 komada jaja
3 šoljice od crne kafe ulja
1 čaša kiselog mleka
1 čaša kisele vode
3 šoljice pšeničnog brašna
3 šoljice kukuruznog brašna
soli po ukusu
1 prašak za pecivo
sir po želji
dimljena crevca 200 grama

U posudu razbiti jaja, dodati kiselo mleko i ulje, sve umutiti viljuškom, zatim dodati kiselu vodu pa još malo mutiti da se masa sjedini. Na kraju dodati oba brašna  sa umešanim praškom za pecivo. Mešajte lagano sve dok nestanu grudvice i masa bude glatka.
Ako želite možete dodati mrvljeni sir po želji
 Pleh obložite pek papirom i razlijte testo.
Zagrejte rernu na 22o stepeni, stavite pleh, pecite desetak minuta da uhvati koricu. Izvadite pleh iz rerne i odozgo stavite dimljena crevca. Vratite pleh u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još petnaestak minuta dok porumeni.


Izvadite pleh iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, sačekajte desetak minuta da se malo prohladi i poslužite


Možete poslužiti sir, pavlaku, salatu po želji, sve ide uz ovu odličnog ukusa baranicu


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...