Wednesday 27 March 2019

Krompir sa tahini pastom






Za ovo ukusno posno jelo potrebne su vam sledeće namirnice


800 grama belog krompira
2 kašike sušenog povrća
1 struk mladog crnog luka
1 koren šargarepe
3 kašike tahini paste
1 kašika kikiriki putera
soli po ukusu
jedna vezica luka vlašca

Oljuštite krompir i šargarepu, operite i isecite  na osmine. Stavite u šerpu i nalijte vodom da prelije krompir. Dodajte sušeno povrće i narezan mladi crni luk. Posolite po ukusu  
  

Stavite na vatru da se krompir kuva dvadesetak minuta.
Podmažite vatrostalnu posudu uljem, rešetkastom kašikom izvadite kuvano povrće i rasporedite u posudi

Promešajte tahini pastu i kikiriki puter sa šoljicom od crne kafe vode.  Pripremljen krompir prelijte ovom mešavinom



Zagrejte rernu na 220 stepeni i zapecite krompir desetak minuta




Pre služenja, još toplo jelo pospite narezanim vlašcem




Poslužite salatu po vašem ukusu. Ja sam poslužila salatu  od rukole, sa rendanom šargarepom i rotvicama  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...