Tuesday, 22 November 2016

Ruska salata





Za ovu ukusnu salaticu potrebne su vam sledeće namirnice

1  pakovanje gotovog smrznutog povrća za rusku salatu od 1/2 kg
2 kesice majoneza sa ukusom mladog luka
200 grama pilećeg belog mesa
100 grama tvrdog kravljeg sira
5-6 kiselih krastavčića
2dl kisele pavlake
vezica svežeg vlašca, može  kašičica sušenog

Skuvati povrće, u drugoj posudi skuvati pileće meso. Kuvano povrće sipati u rešetkastu posudu da se ocedi od vode. 



Pileće meso iseći na kockice, krastavčiće takodje 



Sir, takodje isecite na kockice



Sve sipajte preko ocedjenog i ohladjenog povrća


Promešajte, pa dodajte majonez i pavlaku

                              


Na kraju dodajte luk vlašac, sve lagano promešajte, da se svi sastojci sjedine, dekorišite po želji i poslužite
                                                                          










Slatko od batat-slatkog krompira





Pa evo, i to se može,  i mogu vam reći da je jako ukusno. Probala sam sa malom količinom, jer nisam znala kakvog će ukusa biti.

300 grama šećera
4 decilitra vode
150 grama oljuštenog batat-slatkog krompira
1/2 kašičice limuntusa


Batat oljuštite, operite i reckastim nožem isecite tanke prutiće, možete malo iseći i na kockice.

Šećer sipajte u posudu u kojoj će se kuvati, prelijte vodom i stavite na vatru da provri. Pustite da vri samo da se šećer otopi. 

Čim se  šećer otopi, dodajte pripremljeni batat i limuntus. Kuvajte sve dok se sirup ne zgusne kao za svako slatko, da se,  kada sipate kašičicom,  odvaja svaka kap.





Ako želite kandirani batat,  onda nastavite sa kuvanjem, sve dok sirup potpuno uvri. Ovako
kandirani batat, možete koristiti kao dodatak i za dekoraciju kolača i torti


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...