Tuesday 17 December 2019

Posna lenja pita








Najzahvalnija brza poslasticau vreme posta, bar za mene. Nije vam potrebno mnogo materijala, fil možete birati po svom ukusu

Za testo potreban materijal
  • 1,5 dl ulja
  • 1 margarin
  • 0, 5 dl kisele vode
  • 200 grama šećera u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 600 grama brašna
za fil

     400 grama višanja iz kompota ili svežih kada im je vreme
     300 grama rendanih dunja
     200 grama šećera
        5 kašika griza


 Umutiti margarin, ulje i šećer.
Mutiti dok se šećer rastopi, dodati kiselu vodu i nastaviti mućenje dok masa ne izgleda glatko ujednačena.


Prosejati brašno sa pudingom i praškom za pecivo, prethodnom masom zamesiti testo.
Podeliti testo na dva dela. Od jednog dela razviti koru i staviti je u podmazan veći pleh od el.šporeta.
Drugi deo zavijte u plastičnu foliju i ostavite u zamrzivač.
Operite, očistite i izrendajte dunje na krupnije rende
Višnje iscedite od soka, sjedinite dunje i višnje, dodajte šećer
Sve lepo izmešajte..
Na razvijenu koru u plehu pospite griz, preko rasporedite pripremljen fil. Preko fila narendajte testo iz zamrzivača.
Zagrejte rernu i stavite da se peče pita bar tridesetak minuta na 180 stepeni
Pečenu pitu izvadite iz rerne prekijte platnenom salvetom i ostavite da se ohladi
Secite ohladjenu pitu u kocke ili štangle  po vašoj želji.. Pospite šećerom u prahu








       


    
     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...