Tuesday 1 March 2016

Mala naopaka torta


Mala naopaka torta 



Za ovu torticu nije potrebno mnogo materijala

500 grama oljuštenih kiselih jabuka
6 kašika smedjeg šećera
100 grama mlevenih lešnika
1 kašika limunovog soka
 3a testo
2 komada jaja
6 kašika šećera
 6 kašika mleka
3 kašike ulja
1/2 praška za pecivo
9 kašika brašna
100 grama šlaga
1 šoljica vode
Ja sam koristila okrugao kalup prečnika 25 cm

Kalup obložite pek papirom ili alufolijom, pospite tri kašike šećera pa preko poredjajte jabuke koje ste isekli na kocke ili kriške,. U jabuke prethodno umešajte 1 kašiku limunovog soka.Lešnik i tri kašike šećera sjedinite i pospite preko jabuka. Zagrejte rernu na 220 stepeni i stavite kalup sa jabukama da se jabuke uprže

Za to vreme pripremite testo
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i ulje i mutite dok se šećer otopi. Nisam mutila mikserom, već viljuškom. Dodati polako, kašiku po kašiku brašna u koje ste umešali prašak za pecivo. Preko uprženih jabuka preliti pripremljeno testo i vratiti da se peče na 180 stepeni još petnaestak minuta


 Na služavniku ili tepsiji *prevrnite* tortu, tako  da jabuke budu na površini torte


Umutite šlag po uputstvu sa kesice i kada se torta prohladi, premažite je šlagom


Ukusna sočna tortica, koja se priprema vrlo lako, nije vam potrebno neko posebno iskustvo











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...